Satay-kastike
2 rkl Mieleistä
1/2 sitruunan mehu
2 dl kookoskermaa
1-3 tl punaista curry-tahnaa (halutun tulisuusasteen mukaan)
3 rkl pähkinävoita
kanaliemikuutio tai tilkka fondia
suolaa ja pippuria
Hunajaiset satay-vartaat
Leikkaa liha soiroiksi, jotka on myöhemmin helppo tökätä varrastikkuihin. Sekoita marinadiainekset pakastuspussissa ja laita liha marinoitumaan pussissa jääkaappiin 2-24 tunniksi.
Laita puiset varrastikut hyvissä ajoin ennen grillaamista veteen, niin ne eivät pala grillissä niin helposti. Ota liha puolta tuntia ennen paistoa jääkaapista ja tökkää pala lihaa varrastikkujen toiseen päähän.
Ota kastikekattila ja sulata sinne pähkinävoi sekä sen jälkeen lisää muut ainekset. Kiehuta ja sekoita satay-kastiketta hetki kasaan ja siirrä jäähtymään.
Grillaa lihan pintoihin nätti rusketus ja siirrä grillin ylemmälle tasolle kypsymään, mutta varo ettei mene yli. Broileri ja possu kypsyvät todella nopeasti ja maistuvat puulta ylikypsinä. Paisto onnistuu myös pannu sekä uuniyhdistelmällä.
Tarjoa vartaat satay-kastikkeen kanssa dippailtavana ruokana.