In English 日本語
Hunajaiset naudanpihvit sipulin kera

Tarvittavat ainekset

4 viipaletta naudanfileetä
suolaa
3 - 4 rkl Mieleistä
6 valkopippuria
paistamiseen: öljyä, voita tai margariinia

Maukkaat lisäkesipulit:

500 g pieniä keltaisia sipuleita
vettä
suolaa 3 rkl voita tai margariinia
3 rkl Mieleistä
(1 rkl soijaa, balsamiviinietikkaa)

Hunajaiset naudanpihvit sipulin kera

Nuiji fileet. Paista ne nopeasti (tai haluamasi kypsyysasteen mukaisesti) molemmilta puolilta. Mausta ruskistunut pinta suolalla, voitele hunajalla ja rouhi pinnalle valkopippuria. Maukkaat lisäkesipulit: Kuori sipulit ja keitä niitä vähäsuolaisessa (1 tl suolaa / 1 l vettä) vedessä 4-5 minuuttia. Hyvin pieniä sipuleita ei tarvitse keittää, vaan ne voi laittaa suoraan pannulle. Kaada vesi pois ja anna sipuleiden pinnan haihtua kuivaksi. Sulata voi paistinpannulla ja lisää joukkoon Mieleinen. Kaada pannulle sipulit ja kypsennä sipulit miedolla lämmöllä, koko ajan sekoitellen. Loppuvaiheessa voit maustaa sipulit esimerkiksi soijalla tai balsamiviinietikalla. Tarjoa sipuleita naudanfileen tai muun liharuuan lisäkkeenä.